Xiaomi публикува рекордни резултати, като приходите и печалбата за 2021 Q1 достигнаха исторически високи нива!

182 Views

Xiaomi публикува рекордни резултати, като приходите и печалбата за 2021 Q1 достигнаха исторически високи нива!

Xiaomi Corporation обяви своята неодитирана консолидирана резултати за трите месеца, приключващи на 31 март 2021 г. През първото тримесечие на 2021 г. общите приходи и коригираната нетна печалба на Xiaomi далеч надхвърлят пазарните очаквания. Общият приход за периода възлиза на 76,9 млрд. Юаня, което представлява ръст от 54,7% спрямо предходната година, докато коригираната нетна печалба за периода достига 6,1 млрд. Юаня, което е увеличение от 163,8% на годишна база.

„През първото тримесечие на 2021 г. както общите ни приходи, така и коригираната нетна печалба достигнаха рекордни върхове през тримесечието, демонстрирайки стабилността на нашия бизнес модел и силно изпълнение на нашите стратегии. Силният ръст на доставките на смартфони доведе до непрекъснато разширяване на глобалната ни потребителска база. Нашата платформа AIoT продължава да се мащабира в тандем по целия свят. Освен стабилния растеж в съществуващите ни бизнес линии, ние също продължаваме да изследваме нови възможности и да разширяваме хоризонта си на бизнес. През март 2021 г. разкрихме новата си идентичност с марката и също така обявихме официалното си нахлуване в бизнеса с интелигентни електрически превозни средства, определяйки пътя за едно вълнуващо пътуване, което ще осигури светло бъдеще на компанията през следващото десетилетие.

Тримесечен преглед на производителността Глобалните доставки на смартфони запазиха първите три позиции, тъй като Xiaomi продължи да повишава своята конкурентоспособност на пазара на премиум смартфониПрез първото тримесечие на 2021 г. бизнесът на смартфоните на Xiaomi продължи да расте значително. Приходите от продажби на смартфони са нараснали с 69,8% до 51,5 милиарда юани спрямо предходната година. Глобалните доставки на смартфони през периода достигнаха 49,4 милиона единици, а маржът на брутната печалба за бизнеса със смартфони беше 12,9%. Според Canalys, Групата е запазила 3-та позиция по отношение на доставките на смартфони в световен мащаб през тримесечието, регистрирайки пазарен дял от 14,1%

Бизнесът на смартфоните на Xiaomi в континентален Китай също поддържа бързата си траектория на растеж. Според Canalys, през първото тримесечие на 2021 г. Xiaomi се издигна на 4-та позиция, спечелвайки пазарен дял от 14,6%. Групата допълнително укрепи пазарната си позиция чрез онлайн канали. Според данни на трети страни, пазарният дял на онлайн смартфоните на Xiaomi в континентален Китай е скочил до 38,0% през първото тримесечие на 2021 г. от 18,5% през първото тримесечие на 2020 г. Междувременно тя е разширила и офлайн присъствието си на дребно в континентален Китай. Към 30 април 2021 г. броят на нашите магазини надхвърля 5500, което е увеличение с над 2300 магазина от 31 декември 2020 г.

Това обогатено портфолио от първокласни продукти подкрепи стабилния растеж на Xiaomi на пазара на премиум смартфони. През първото тримесечие на годината глобалните доставки на смартфони на Групата с цени на дребно на или над RMB3000 в континентален Китай и 300 EUR или еквивалент на задграничните пазари надхвърлиха 4 милиона единици. Освен това, според данни на трети страни, пазарният дял на Xiaomi за смартфони с цени между RMB4000 и RMB6000 в континентален Китай се е увеличил до 16,1% през първото тримесечие на 2021 г. от 5,5% през първото тримесечие на 2020 г.

Xiaomi продължи да разширява платформата AIoT. Към 31 март 2021 г. броят на свързаните IoT устройства (с изключение на смартфони и лаптопи) на неговата платформа AIoT достигна 351,1 милиона единици. Броят на потребителите с пет или повече устройства, свързани към нашата платформа AIoT (с изключение на смартфони и лаптопи), достигна 6,8 милиона, което представлява ръст от 48,9% в сравнение с предходната година. През март 2021 г. AI Assistant („小 愛 同學“) имаше 93,0 милиона MAU, а MAU на приложението Mi Home достигна 49,2 милиона, което представлява ръст от 22,8% в сравнение с предходната година.
Xiaomi публикува рекордни резултати, като приходите и печалбата за 2021 Q1 достигат исторически високи нива!

Интернет базата потребители продължи да се разширява; приходите от реклама достигнаха още един тримесечен рекорден

максимум Сегментът на интернет услугите на Групата продължи своя стабилен растеж, тъй като приходите нараснаха с 11,4% на годишна база до 6,6 милиарда юани през първото тримесечие на 2021 г. Маржът на брутната печалба на сегмента на интернет услугите достигна 72,4% през тримесечието. Приходите от реклама достигнаха нов тримесечен рекорд от 3,9 млрд. Юани, което представлява увеличение от 46,3% на годишна база.

Глобалната база потребители на Xiaomi в интернет продължава да се разраства бързо. През март 2021 г. MAU на MIUI се е увеличил с 28,6% на годишна база до 425,3 милиона, докато MAU на MIUI в континентален Китай се е увеличил до 118,6 милиона, което представлява ръст от 6,4% на годишна база и нетна печалба от 7,7 милиона потребители от декември 2020 г. Тъй като Групата разширява своите предложения за телевизионни интернет услуги и достига по-голяма потребителска база, MAU на интелигентните телевизори и Mi Box се увеличава с над 34,0% спрямо предходната година. Междувременно, подкрепен от непрекъснатия растеж на платените абонати на телевизионни интернет услуги, броят на абонатите на платени телевизии се е увеличил с 8,2% в сравнение с предходната година до 4,7 милиона към 31 март 2021 година.

Приходите от интернет услуги в чужбина са се увеличили с 50.0% в сравнение с предходната година до 0.9 млрд. Юаня. Нашата потребителска база в интернет продължи да се разраства на ключови задгранични пазари, като MAU на MIUI се увеличи с 95,5% на годишна база в Западна Европа. Занапред Групата ще диверсифицира допълнително предложенията за интернет услуги в чужбина и ще подобри потребителското изживяване, като същевременно стимулира растежа в бизнеса с интернет услуги в чужбина.

Отвъдморските пазари поддържат инерция за растеж, постигайки експлозивен растеж в цяла Европа

През първото тримесечие на 2021 г. приходите на Xiaomi от задгранични пазари са се увеличили с 50,6% на годишна база до 37,4 млрд. Юани. Според Canalys пазарният дял на Xiaomi през първото тримесечие се нарежда сред първите пет компании за смартфони по отношение на доставките в 62 държави и региони в световен мащаб и No1 в 12 държави и региони.

Xiaomi допълнително подобри конкурентното си позициониране на ключови пазари. Според Canalys през първото тримесечие на 2021 г. Групата е класирана за първи път в Европа за първи път в Европа след 85,1% ръст на годишна база в доставките на смартфони, което ни позволява да запазим пазарен дял от 22,7%.

За отбелязване е, че Xiaomi е класирана на първо място в Източна Европа за второ поредно тримесечие, тъй като доставките на смартфони са се увеличили с 81,8% на годишна база, за да достигнат 32,5% пазарен дял. Xiaomi също се класира за първи път в Русия с пазарен дял от 32,1%.

Групата запази водещите си 3 позиции в Западна Европа, тъй като пазарният дял се повиши до 16,6% след 89,3% годишно увеличение на доставките на смартфони. Групата е класирана на първо място в Испания за 5-то поредно тримесечие, след като е постигнала 35,1% пазарен дял. В допълнение, пазарната позиция на Xiaomi се повиши до номер 2 в Италия и тя запази номер 3 в Германия и Франция и за първи път влезе в топ 5 в Обединеното кралство, всички с темп на растеж на пратките над 90% в сравнение с предходната година -година. Освен това Xiaomi е класирана на първо място за 14-то поредно тримесечие в Индия по отношение на доставките на смартфони, където има пазарен дял от 28,3%

Групата продължи силния си растеж на нови пазари. Според Canalys позицията му в Латинска Америка се е повишила до номер 3, тъй като доставките на смартфони са се увеличили с 161,7% на годишна база, за да достигнат 11,5% пазарен дял. Освен това Xiaomi се класира на трето място в Близкия изток, тъй като доставките на смартфони се увеличиха с 87,8% на годишна база. Междувременно Xiaomi постигна 4-то място в Африка, тъй като доставките на смартфони се увеличиха с 191,0% на годишна база.

Към 31 март 2021 г. Xiaomi е установила сътрудничество и с над 150 превозвачи (включително дъщерни дружества) по целия свят.

Технологичните иновации като крайъгълен камък за по-добър живот

Неумолимият стремеж на Xiaomi към авангардни технологии и иновации формира основата на развитието и растежа на групата. През първото тримесечие на 2021 г. Групата регистрира 3,0 милиарда RMB в разходи за научноизследователска и развойна дейност, което представлява ръст от 61,0% на годишна база. Групата позволява повишена издръжливост, супер бързи възможности за зареждане и по-солидна производителност на продукта. Тези иновации са свидетелство за непрекъснатите му усилия за изследване и разширяване на границите на технологичните иновации. Продължавайки напред, Групата ще продължи да се ангажира с увеличаване на инвестициите в научноизследователска и развойна дейност и набиране на глобални технологични таланти, за да се стреми неуморно към иновациите в основните технологии, както и в интелигентното производство.

източник

error: Content is protected !!